5/20/2016

The day!

Pahoittelut hiljaisuudestani. Kaikki ei mennytkään ihan putkeen ja pääsin sairaalasta kotiin vasta eilen. On ollut vähän raffit pari päivää, mutta nyt kaikki hyvin. Aloitetaan kuitenkin maanantaista eli leikkauspäivästä.

Menin sairaalaan klo 7:15, nopeasti tämän jälkeen päästiinkin ja päiväkirran puolelle. Yksitellen meitä tultiin hakemaan vaihtamaan sairaalaan vaatteet päälle. Olin aamulla jo pukenut tukisukat, nyt siis klassiset sairaaalan pyjamat päälle. 


Tämän jälkeen kirurgit ottikin minut jo vastaan ja piirsivät "sotasuunnitelman". He olivat todella mukavia molemmat ja ottivat hienosti toiveeni huomioon. Tämän jälkeen hoitaja vielä haastatteli minut. Selviteltiin ihan perusjuttuja: onko metallia kehossa tai allergioita yms.

Sotasuunnitelma

Noin klo 8:30-9 taisinkin jo päästä saliin ja minuun kytkettiin kaikenmaailman antureita anestesiaa varten. Salia tai nukutusta ei kannata kenenkään pelätä, hoitajat olivat tosi mukavia ja koko ajan kertoivat mitä he tekivät. Saliin pääsystä ei kulunutkaan kun noin 15 min ja olinkin jo untenmailla.

Heräilin joskus 11-12 maissa ja oloni oli loistava. Hoitajat naureskelivat kun en enää suostunut lepäämään ja nukkumaan vaan olisin jo halunnut vessaan ja ruokaa jne. Noin tunnin päästä minut siirrettiin toiseen paikkaan ja pääsin käymään vessassa ja sain ruokaa. Oli ihana syödä sen paastoamisen jälkeen! Kaikki oli hyvin, ei kipuja eikä ongelmia.

Vähän väliä piti kurkistella uusia tisuja ja nehän oli aivan ihanat. Valitettavasti minulla ei ole kuvia ensimmäisiltä päiviltä. Uudet rinnat kuitenkin ylittivät odotukseni. Minulta poistettiin vähän vajaa 800 grammaa yhteensä. Vasemmasta otettiin 360 g ja oikeasta 412 g.

Minut kotiutettiin n. klo 16. Oikeaan rintaan piti jättää dreeni, koska se vuoti vielä, vasemmasta otettiin pois. Vasen ei ollut vuotanut lainkaan. Sain hyvät kotihoito-ohjeet ja illaksi vielä kipulääkettä mukaan, että ei tarvitse heti mennä apteekkin. Illalla tissejä vähän jomotti, ajattelin, että se on vain sitä kun puudutus alkaa hiljalleen poistumaan. Menin nukkumaan hyvillä mielin kunnes tuli aamu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti