5/20/2016

Hematooma

Aamulla kun heräsin oli oikea rintani hieman turvonnut, sitä myös särki. Ajattelin, että tämäkin varmaan ihan normaalia. Rinta kuitenkin turposi ja turposi ja aloin pikku hiljaa huolestumaan. Soitinkin sitten plastiikkakirurgiselle vuodeosastolle, jonka numeron sain päiväkirralta. 

Sieltä sanottiinkin, että heti tänne tarkastukseen. Eikun taksiin ja takaisin jorviin. Matkan aikana tilani olikin jo hieman huonontunut ja vointi melko huono, oikea rintani oli myös noin kolme kertaa suurempi kuin vasen. Rinta oli niin pinkeä, että pelkäsin sen repeytyvän. Alkoi jo vähän huolestuttamaan.

Kirurgin odotus oli raastavaa, vaikka jouduttiinkin odottamaan vaan ehkä n. 30 min. Tuomio olikin jo pelkäämäni hematooma. Eikun uudestaan saliin ja oikea rinta auki. Jouduin jäämään osastolle ja puin jo valmiiksi taas sairaalaan vaatteet ja tukisukat. Alkoi saliin pääsyn odotus. Olin osastolla noin. klo 10:30 ja saliin taisin päästä 12 jälkeen. Melko nopeasti siis. Alla kuva hematooma tisusta, ei herkemmille! Vasen tisu tosin näyttää jo ihan muotovaliolta.

Ihan kuin olisi vahingossa silikonit laitettu
Leikkauksessa minulta poistettiin yhteensä 5 desiä verta ja hyytymää, todella paljon siis. Minulla oli siis ollut puoli litraa ylimääräistä oikeassa rinnassa. Kirurgi kertoi, että olin vuotanut useammasta kohdasta ja hänellä oli mennyt useampi tunti saada vuoto loppumaan. Kirurgin mukaan, minulla on niin hyvä iho, että tuskin hematooma tulee näkymään lopputuloksesa millään tavalla.

Heräämössä olin noin neljän aikoihin ja vointi oli hyvä. Kuuden maissa pääsin osastolle ja sain iltapalaa. Tästä alkoi toipuminen. Valitettavasti hemoglobiini oli ottanut "hieman" iskua tuosta vuotamisesta. Ennen leikkausta se oli 137, heräämössä hoitajan mittaamana 100 ja eilen aamulla se oli 88. Ei siis ihme, että on vähän heikko olo.

Osastolla jouduin olemaan kaksi päivää, ensin minun piti päästä pois jo seuraavana päivänä, mutta olo oli niin huono, että pitivät vielä yhden ekstra päivän. Ehkä ihan hyvä. Nyt tisut voi hyvin ja nainen voi hyvin! 

En halua pelotella ketään tällä asialla, mutta haluan kertoa totuudenmukaisesti mitä minulle tapahtui. Hematoomahan on yleinen riski rintaleikkauksissa. Jos tietäisin mitä minulle tapahtuu, menisinkö leikkaukseen uudestaan? Vastaus tähän on kyllä! Tällaisia asioita ei voi ennustaa etukäteen ja nyt asia on hoidossa. Hematooma aiheutti nyt yhden ekstra leikkauksen ja hemoglobiinin laskun, muuten kaikki on hyvin. Joudun myös syömään antibioottia viikon kuurin, koska minulla on suurempi riski saada infektio. Rautaa aion myös ostaa, että saan hemoglobiinin nousuun.

Tässä vielä muutama kuva tisuista nyt. Huomatkaa, että oikea rinta on luonnollisesti melko mustelmilla, koska sitä on runnottu ihan urakalla. Se on myös vielä turvonnut eli näyttää vähän isommalta. Vasemmassa rinnassa ei ole alunperinkään ollut mitään ongelmia ja siinä on jopa tunto nännissä, huraa! Omasta mielestä rinnat näyttävät melko hyviltä, saas nähdä minkälaisiksi ne muodostuu.

3 päivää vanha vasen tisu ja 2 päivää vanha oikea

4 päivää vanha vasen tisu ja 3 päivää vanha oikea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti