6/17/2016

Jälkitarkastus

Olin tänään jäkitarkastuksessa Jorvin sairaalaasa. Leikkauksesta on siis 4 viikkoa ja 4 päivää tänään. Tarkastuksen teki ilokseni sama kirurgi, joka minut leikkasi. Rinnat näyttivät erittäin hyviltä kuulema ja haavat ovat parantuneet hienosti. Nyt saa omien tuntemusten mukaan käyttää kaarituellisia rintaliivejä. 

Vasen rinta on edelleen noin kuppikoon isompi. Sovittiin kirurgin kanssa, että saan vuoden päästä ottaa yhteyttä jos rinta ei ole kutistunut ja jos kokoero vaikuttaa rintaliivien ostoon. Voidaan sitten tehdä rasvaimu rintaan. Vasen rinta on edelleen hieman kova, joten kirurgi mietti samaa kuin minäkin, että se vielä sitä kutistuu. Toivon mukaan vasen siis vielä pienenee, toivoa on!

Kirurgi suositteli myös rinnan alapoimuun arpia hoitavaa ainetta, ne kuulema venyvät helpoimmin. Itse ajattelin kyllä käyttää koko arpien alueelle. Kun ne kerta teippaa niin teippaa samalla sitten koko rinnan samalla. Otettiin myös valokuvat vielä tämän hetkisestä tilanteesta kaikista mahdollisista kulmista, sillä valokuvaaja miehellä on varmaan kiva duuni! :D

Haavat ovat pysyneet toistaiseksi kiinni *koputtaa puuta* ja arvet ovat todella siistit edelleen. Toivon mukaan mitään ongelmia ei tulekkaan. Minulla eritti vielä viikko sitten vasemman rinnan risteyskohdasta muutamia tippoja noin nuppineulanpään kokoiselle alueelle, pidin siinä sitten sidetaitosta. Nyt ei ole enää kahteen päivään tullut sieltä mitään, onneksi! Vähän jännitti aukeaako se ihan kunnolla ja tuleeko minullekin niitä kuuluisia aukileita.  

Muutamia tikkejä on pukannut nännin alueelta ja pystyarvesta pintaan. Olen niitä sitten leikannut mahdollisimman lyhyeksi pinsettien ja saksien avulla. Sulavat tikit ei siis sula ns. ilmassa, vaan niiden pitää olla ihon sisällä. Tämän vuoksi kannattaa yrittää nyppästä ne joko irti tai leikata mahdollisimman lyhyeksi. Ne sitten menee takaisin sisään ja sulaa.

Olen nyt alkanut jo kantamaan kauppakasseja ja tekemään kaikkea muutakin normaalia. Olen käynyt juoksemassa ja ratsastamassa. Ostin itselleni super tukevat sporttiliivit, jotka ei päästä rintoja liikkumaan yhtään. Rinnat ei ole lainkaan kipeät tai arat enää, ei ole vielä tullut eteen mitään, mitä en olisi voinut tehä.  Tai no, en ole kokeillut olla vatsalteen vielä, sitä tuskin voisin tehdä.

Mikä parasta, myös migreenini ovat vähentyneet. Yleensä minulla on 7-15 migreenikohtausta kuukaudesa, kesäkuussa on ollut vain 3 tähän mennessä! Migreeniä sairastaville voin siis myös suositella, varsinkin jos migreeni lähtee ns. niskan alueelta ja niska/hartiseutu jumiutuu siitä migreenistä. Tosin olen ollut nyt myös 5 viikkoa lomalla, joten sekin varmasti auttanee asiaa kun ei ole stressiä. Pitää katsoa pysyykö tulos myös töihin palattua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti